Обмен на добри практики в обучението на немски език

Последната февруарска седмица в ЕГ “Христо Ботев“ отново е изпълнена с вълнуващи събития. В понеделник, 27.02.23, училището отвори врати не само за ученици си, а и за преподаватели по немски език. С цел оказване на методическа подкрепа на педагогическите компетентности на учителите, тук се проведе открита педагогическа практика по немски език, свързанас планирането, организацията и ръководенето на образователния процес.

            Откритият урок на тема “Шопинг и туризъм”, условно наречен “Къде отивате, госпожо Шпехт?“ бепроведен от госпожа Мила Георгиева и ученици ѝ от 8Д клас. След изслушване на кратко интервю за въвеждане в темата, под формата на игра и с помощта на снимки, карти и мултимедия, осмокласниците трябваше да подпомогнат и упътят госпожа Шпехт в нейното напрегнато ежедневие в града. Задачата “описване на маршрут“ никак не е проста, но учениците се справиха с лекота, демонстрирайки въображение и находчивост, и не на последно място – богат за възрастта им речников запас.Желанието за работа, удоволствието, което те изпитват от изучаването на немския език, за пореден път доказват водещото място на Езиковата в образователната система не само за град Кърджали, но и в цялата страна. Доброто настроение, разчупената и неформална обстановка допринесоха за цялостната позитивна атмосфера. 40 минути се изнизаха неусетно и сякаш на никого не му се вярваше, че часът е свършил. 

            Ученици и преподаватели получиха заслужени похвали и поздравления от участниците в педагогическата практика. Сред тях бяха Йоана Ташева – старши експерт по чуждоезиково обучение в РУО – Кърджали, директори и преподаватели по немски език от ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров“, ПГИ “Ал. Константинов“, ПГЕЕ “Кап. Петко Войвода“, СУ “Отец Паисий“ , ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ - Кърджали, СУ “Христо Ботев“, гр. Джебел, г-жа Василики Пападопол, - преподавател по немски език в Тасос, Гърция и разбира се, всички учители понемски език в училището – домакин. На всички участници бяха признати по 2 часа вътрешно институционална квалификация.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини