Отнето предимство е причината за верижната катастрофа вчера в Кърджали

Пътнотранспортно произшествие с участието на три автомобила е станало вчера в Кърджали на ул.“Първи май“. След отнето предимство 69-годишен водач на „Шевролет“ блъснал лек автомобил „Алфа Ромео“, който след удара се завъртял и се блъснал в товарен „Дачия“. Водачите на двата леки автомобила и пътник са били прегледани в Спешното приемно отделение в болницата в Кърджали и освободени за домашно лечение. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил катастрофиралите коли и почистил пътното платно от разлято гориво.

Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено в Кърджали. Полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 37-годишен. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДВП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Образувана е проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс, която се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

 Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 21,30 часа снощи в село Кирково полицейски служители извършили проверка на 45-годишен водач на товарен „Фиат“. Направеният тест за алкохол отчел 1,23 промила. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини