Украинският спецназ има Black Hawk, за доставката на който не е обявявано

Изображение 1 от 2

    Авиацията на военното разузнаване на Украйна се завърна от бойна мисия в най-горещите участъци на фронта. Командосите са били подпомогнати от американски хеликоптер UH-60 Black Hawk. Така става ясно, че ГУР е въоръжен с поне един Black Hawk.

    Пресслужбата на ГУР публикува две снимки на спецназа на фона на многоцелевия хеликоптер UH-60 Black Hawk.

    "Пилотите-разузнавачи току-що се завърнаха след изпълнение на поредната бойна мисия. Бойните хеликоптери значително повишават възможностите на специалните части на Главното разузнавателно управление на Украйна и ефективността на специалните операции", каза ГУР.

    Специализирани общности в мрежата и експерти потвърдиха, че зад гърба на войниците от ГУР стои именно Black Hawk.

    Досега нито една от страните, които имат на въоръжение UH-60 Black Hawk, не е обявила официално предаването им на Украйна.

    UH-60 Black Hawk е американски многоцелеви хеликоптер, проектиран и произведен от Sikorsky. Основните задачи на Black Hawk са транспортиране на персонал, евакуация на ранени и различни военни товари както вътре, така и на външно окачване.

    Авиация за Украйна

    Въпросът с доставките на самолети и хеликоптери за Украйна става все по-важен. На 20 януари стана известно, че Холандия ще разгледа възможността за прехвърляне на бойни самолети F-16 в Украйна, напомня Униан.

    На 8 февруари президентът Володимир Зеленски призова Обединеното кралство и други страни да предоставят бойни самолети на Украйна.

    В същия ден британският премиер Риши Сунак обяви планове за организиране на обучение на украински пилоти. Сунак инструктира министъра на отбраната Бен Уолъс да обмисли какви реактивни самолети Великобритания може да прехвърли на Украйна.

    В същото време Уолъс каза, че Великобритания няма да може бързо да прехвърли бойни самолети в Украйна.

    На 14 февруари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта, че предоставянето на самолети на Украйна не е най-спешният въпрос и не стои на дневен ред.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини