В "Славейков" започна иновативна седмица


Наградите "Даскеер" ще бъдат връчени в сряда
От днес в най-голямото училище СУ "Петко Рачов Славейков" тече иновативна седмица. Идеята е иновациите, които се провеждат в различните класове и етапи на обучение, да видят бял свят пред всички учители, които се интересуват от разнообразяване на методите си на преподаване, нестандартни похвати и допълнителни ресурси в реална и онлайн среда. Всеки учител в иновативна паралелка има възможност да покани колегите си в конкретен ден и учебен час и да представи своята иновация. Още днес в откритите уроци се включиха 2"б" клас с иновация "Здрави и силни растем всеки ден", 3"г" клас с иновация, свързана със съчетаването на теория и практика, както Школа "ИстОрика" с подготовката на Националната ученическа конференция "80 години от спасяването на българските евреи", която ще се проведе на 17 и 18 март 2023 г.
Всеки ден до края на седмицата следват иновативни уроци по график, а церемонията за връчване на ежегодните награди за учители "Даскеер" ще се проведе на 22 март 2023 година, сряда, от 18:30 ч в залата на Театрално-музикалния център - Кърджали. Билети за събитието отдавна няма, тази година бяха разпродадени буквално за два часа. Приходите от  билети за "Даскеер" ще бъдат за лечението на Габи и Дамла. Във фоайето на театъра преди , по време и след церемонията ще се състои продажба на саморъчно изработени от учениците на "Славейков" мартенички и сладкиши като част от фондонабирателната кампания на училището за закупуване на дефибрилатор.
Да припомним - иновациите в СУ "П. Р. Славейков" са различни в отделните образователни степени. В начален етап се набляга на комбинацията български език и литература и информационни технологии с цел по-доброто усвояване на родния език, както и свързана с активности и здравословно хранене. В прогимназиален етап има иновативни паралелки с български език и математика. Целта е подготовка за призови места в международни, национални и регионални конкурси, състезания и олимпиади. Иновацията в гимназиален етап включва във всеки випуск иновативна паралелка, комбинираща чужд език и спорт, както и школа "ИстОрика".
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини