Златаровска седмица

По традиция и тази година в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Кърджали, стартира седмица, изпълнена с различни ученически изяви, посветени на Патронния празник на училището.

Той се отбелязва на 16 февруари, но още в понеделник – 13 февруари, ден посветен на таланта,  учениците от гимназията имаха възможността да се насладят на творческите изяви на групите участващи в Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта”.

Ученици от групата по театрално изкуство  с ръководител г-н Георги Гарабедян – старши учител, майсторски се превъплътиха в ролите на известни персонажи от мюзикъла ”Криворазбраната цивилизация”. Събитието бе последвано от много танци, песни и настроение с творческата изява на фолклорната група към гимназията. Талантливи ученици повдигнаха настроението на публиката със забавни песни на английски език и изпълнение на китара.

Инж. Марияна Стратиева – директор на гимназията поздрави всички учители и ученици с 138-годишнината от рождението на патрона на училището и официално откри златаровската седмицата. 

Във вторник – 14-ти февруари осмокласниците положиха златаровска клетва в актовата зала на училището и се запознаха с основни моменти от живота, творчеството и научното дело на проф. д-р Асен Златаров - патрон на училището. Ученици от VIIIа клас - с разширено изучаване на английски език, с класен ръководител г-жа Милена Моллова рецитираха кратки стихове на тема „Аз и училището“ на английски език.

На края на тържеството изявени златаровци получиха грамоти за активно участие в училищния живот и за принос в издигането престижа на гимназията.

Но изявите не приключиха с това. Последва кулинарна викторина - на тема „От българско по - българско“ и вкусни кулинарни изкушения под формата на подаръци от клубовете - занимания по интереси „ Кулинарна математика“ , под ръководството на Веселина Маренска - учител по математика и „Кетърингът – иновативен и здравословен“,  под ръководството на инж. Филарета Семерджиева - учител по професионална подготовка. Всеки от присъстващите получи подаръчен пакет със сладкиши.

Празничният ден беше увенчан с официалното откриване на обновената учебна работилница по кулинарни техники и технологии по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. В нея възпитаниците на гимназията ще имат възможността да провеждат часовете си по учебна практика. Гости на събитието бяха  г-жа Демитра Спасова- началник на РУО Кърджали, експерти от същото ведомство, представители от Областна и Общинска администрация,  директори на училища от региона, работодатели, учители, ученици и родители.

Г-жа Спасова официално преряза лентата на обновената работилница и пожела успех на учениците и учителите от гимназията  в бъдещата им работа.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини