Кметът на Пловдив не подава оставка, но напуска ГЕРБ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров няма да подава оставка от поста си в общината. Това стана ясно след брифинг в градската управа, съобщава bTV.

Той обаче обяви, че ще подаде оставка като член на ГЕРБ и по-точно на пловдивската организация на Иван Тотев.

"Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете. Той е лидер на тази партия. Партия, в която и аз съм участвал за създаването ѝ. Постигнали сме много неща заедно. Мисля, че това е за добро, така е преценил - да напусна партията, да спадне напрежението, това е негово право", коментира Димитров.

Той обаче подчерта, че е избран от всички пловдивчани и е кмет на всички.

По негови думи има много проекти, които са започнати и трябва да бъдат завършени.

"Ще се изтълкува като предателство, ако си подам оставката като кмет. През тези два дни ми се обадиха повече хора, отколкото като станах кмет. Това е показател, че работим добре и в правилната посока", категоричен бе Димитров.

В събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова кмета на Пловдив незабавно да напусне поста. Като основна причина той посочи системно несправяне от страна на кмета с множество текущи проблеми в града. Един от тях е нерешеният въпрос със стадионите в Пловдив "Христо Ботев" и "Локомотив", поради който футболните фенове излязоха на протест.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    4 0
    14:57, 6 фев 2023
    Ааа, ама така се получава ГЕРБ Инфаркт , инфаркт в цветущо здраве . Бая така го получиха при отделяне от МАЙКАТА .
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини