"Сеат"блъсна 15-годишна в Кърджали,виновен е шофьора

15-годишна била блъсната от лек автомобил „Сеат“, управляван от 61-годишен водач. Произшествието станало около 18 часа вчера в Кърджали. Пешеходката пресичала правилно пътното платно и била ударена от завиващия лек автомобил. Пострадалата била прегледана в Спешното приемно отделение на болницата в Кърджали и освободена за домашно лечение. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

За нарушена заповед за защита от домашно насилие 35-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 17,15 часа вчера на улица в Кърджали той нападнал словесно и избутал бившата си съпруга, в полза на която има издадена съдебна заповед за защита. Съгласно решение на Районния съд на мъжа е било забранено да приближава на разстояние по-малко от 50 метра жената, жилището и работното й място. По случая е образувана проверка по чл.296, ал.1 от Наказателния кодекс.

Кражба на 1200 лв. е разкрита от криминалисти от РУ-Кърджали. Сумата била открадната от стаята на 15-годишна ученичка в общежитие. След подаден сигнал и започната проверка по случая полицейски служители стигнали до 15-годишен, съпричастен към извършеното деяние. Парите са били намерени у него и са върнати на собственичката. Работата по случая продължават сектор „Криминална полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини