Съветниците от ГЕРБ настояват областния управител да постави въпроса пред правителството за парите за спортната зала

Съветниците от ПП ГЕРБ призовават областния управител на Кърджали Даниел Делчев да направи постъпки пред Министерски съвет и Министерството на младежта и спорта за осигуряване на допълнително финансиране за изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали. В края на 2018 г правителството на ГЕРБ гласува 3,6 млн за реализация на проекта, а парите бяха предоставени на държавната компания „Национална спортна база“ ЕАД в качеството й на възложител. Отреден бе терен за строителство, издадено бе разрешително за строеж, избрана бе фирма-изпълнител, а през 2020 г бе направена първа копка на съоръжението. След 2,5 г бездействие обаче строителната площадка е на кота нула, а оскъпяването е почти двойно. В писмо до областния управител съветниците припомнят, че по информация на ММС осигурената сума от 3,6 млн вече е крайно недостатъчна. От ГЕРБ са категорични, че най-удачното решение на проблема, с оглед очакванията на гражданите и извършените до момента процедури, е държавата да осигури допълнителни средства за изграждане на нова спортна зала, вместо да се прахосват милиони за кърпежи на напълно амортизираната спортна зала „Арпезос“. В противен случай Кърджали ще остане единственият областен град без елементарна спортна инфраструктура, а една гарантирана от държавата инвестиция ще бъде безвъзвратно изгубена.

Това съобщиха от Местната централа на ПП ГЕРБ.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    2 0
    15:43, 31 яну 2023
    Къде е той?!!!
  • 2
    3,
    3,14
    1 0
    16:54, 31 яну 2023
    Май се изпокри зама б. николов, назначен от милиционерската олигархия /мафия/,от регистриран в бюрото по труда, след освобождаването му от частник за некадърност.От улицата хоп на държавната софра на чанта и заплата. Човек посредствен, реваншист,сменя партии като носни кърпи. Мястото му не е там. Няма държавническо мислене и култура!
  • 3
    Св
    Свидетел
    1 0
    19:08, 31 яну 2023
    Тоз бисер ползва сл. кола като лична собственост. Колата домува пред блока, много често вози и жена си.Корумпиран,краде от нашите данъци
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини