ГЕРБ поиска „кърваво писмо“ до спортното министерство за още пари за нова спортна зала, кметът праща три депеши още днес

Изображение 1 от 3

    Общинският съветник от ПП ГЕРБ в местния парламент на Кърджали Руслан Терзиев направи предложение колегите му народни избраници да гласуват решение с което Общинския съвет да поиска от Министерството на младежта и спорта допълнително финансиране на изграждането на нова спортна зала. Предложението да бъде включено като точка в дневния ред на сесията бе подкрепено от председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев.

      Руслан Терзиев припомни, че първата копка на спортното съоръжение е направена през 2020 г. Заради бездействие на областния управител проекта не е придвижен. През 2022 г. областният координатор на ПП ГЕРБ и председател на 44 Народно събрание Цвета Караянчева е направила питане до служебния спортен министър Весела Лечева за отпускане на допълнителни средства за изграждане на новата зала. При подготовката на настоящата сесия на местния парламент, председателят на групата съветници на БСП Милко Багдасаров е направил пред постоянни комисии предложение отпуснатите 3,5 млн.лева, които няма да са достатъчни за новата зала да бъдат пренасочени към ремонта на старата зала „Арпезос“.

      Милко Багдасаров възрази остро на предложението. Съветникът от ДПС Мустафа Ахмед посочи от трибуната ,че въпросът не трябва да се политизира.

     Не можем да нареждаме на Министерството на младежта и спорта. Приемането на такава точка от ОбС е несъстоятелно, подчерта председателят на местния парламент инж. Юсеин Ахмед.

      Още днес Общинска администрация изпраща на министър Весела Лечева три писма. С първото ще настояваме да се отпуснат средства за ремонта на спортна зала „Арпезос“;с второто ще поискаме допълнително финансиране на изграждането на новата многофункционална спортна зала, а с третото ще припомним, че община Кърджали е предоставила терен за строителство ,но при условие, че ще бъде компенсирана с друг терен и ще поискаме парцел до стадион „Горубсо“. Това сподели градоначалника инж. д-р Хасан Азис. Той бе категоричен,че градът има нужда и от двете спортни съоръжения и трябва да се отстоява тази позиция.

      Кметът посочи, че поради недостиг на първоначално отпуснатите средства, все още няма избор на изпълнител. Отделените пари от ММС са били недостатъчни още през 2020 г., когато е направена първата копка. Нужните средства са двойно по-големи.

      Председателят на ОбС инж. Юсеин Ахмед подложи на гласуване предложението на Руслан Терзиев. То не бе подкрепено. За гласуваха 9 съветници от ПП ГЕРБ и Демократична България. Петима от БСП бяха против. ДПС гласувах „въздържал се“.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Из
      Избирател
      1 0
      15:01, 30 яну 2023
      М. багдасаров прави, сучи пари за ремонт Арпезос, само и само да се добере до тези пари чрез ремонта,да краде. Дребен хитрец, смята ни за балъци от малата
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини