СУ“Петко Р. Славейков“ ще обучава 15 младежи за лицензирани екскурзоводи

Изображение 1 от 4

    СУ“Петко Рачов Славейков“ даде началото на проект, който ще ангажира младежи, които искат да бъдат обучени за лицензирани екскурзоводи. Става въпрос за 15 души на възраст от 18 до 29 години. Проектът „Обучение на ново поколение предприемачи в туризма в Източните Родопи“ финансиран от фондация „Америка за България“ ще спести на всеки един от обучаващите се, средства в размер на 2500лв.

    „Това, което ми направи впечатление във вашия проект е, че получихме запитване, не от преподавател или от училищното настоятелство ами от вашата съученичка Деница Георгиева. Най-много ни хареса това, че Деница иска да остане в Кърджали и да се занимава с туризъм“, посочи програмният директор на фондацията Юлиана Дечева.

    „Кърджали има огромен потенциал в сферата на културно-историческия туризъм конкретно. Това трябва да бъде разказано и показано както трябва от интелигентни и квалифицирани млади хора като вас“, сподели пред младежи в актовата зала на училището за шампиони един от обучителите по проекта и дългогодишен екскурзовод Георги Кючуков.

    Обучението ще продължи 6 месеца. Първите часове ще бъдат теоретични, след което ще се пристъпи и към практическа част с посещение на туристически забележителности в района. В края на курса всеки ще положи изпит, след което ще получи лиценз от Министерството на туризма.

    „Тази идея, която се осъществява в Кърджали е изключително полезна за младите хора и региона. Живеете в край, който има минало, но и бъдеще“, допълни още Георги Кючуков.

    Всеки желаещ да се запише за участие в обучението трябва да подаде заявление в СУ“Петко Р.Славейков“ възможно най-скоро.

    Текст и снимки:Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Уч
      Учител
      1 0
      19:05, 26 яну 2023
      А бе милчо, стига си ни досаждал с твоите елементарни пиар уйдурми.Какво чакаш, пенсионирай се и се върни към своя корен.......
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини