Бойко Борисов и Корнелия Нинова най-сетне ще се разберат "като мъже"

Бойко Борисов ще се срещне с Корнелия Нинова на лидерската среща по инициатива на левицата за третия мандат, потвърди пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Сигурно, предполагам, не знам. Дайте да получим покана, пък да видим първо на какво ни канят", каза той.

По-рано Борисов изрази готовност да преговаря в лидерски формат, а Нинова, която преди години покани лидера на ГЕРБ "да се разберат като мъже", заяви, че преговорите ще се водят на ниво лидери. Вчера пък Христо Иванов определи тези срещи като "пиар опаковка", криеща, че мандатът е изначално провален. 

Даниел Митов все пак е на мнение, че лидерските срещи ще са полезни, тъй като на тях ще се формират приоритетите, ще се види какви различия има и така ще се оценят и възможностите.

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев пък подчерта, че ще продължават да държат на писмено споразумение.

Въпреки това според ДПС все още има шанс за формирането на редовно управление. Според Йордан Цонев всичко зависи от диалога между партиите.

Председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров заяви, че партията е готова за избори. По думите му в сегашната ситуация всяка група е готова за избори. Съпартиецът му Искрен Арабаджиев от ефира на БНР призова БСП да опита с правителство на малцинството. Вчера Националният съвет на ПП даде мандат на Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговори с Демократична България, Спаси София и други формации за общо явяване на следващите местни и национални избори в страната.

Вчера "Продължаваме промяната" обявиха, че няма да подкрепят кабинет на БСП. Ден по-рано и от ГЕРБ-СДС излязоха с подобна позиция. "Демократична България" пък заговори за "разширяващи се различия" с левицата. Сметките показват, че с тези три партии кабинет не може да има - вадейки от уравнението ГЕРБ, ПП и ДБ в парламента остават 100 депутати, които са недостатъчни за формирането на кабинет. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини