ИТН върнаха папката с трети мандат празна с думите: Това е най-правилното за България

Все повече се твърди, че 49 НС е изчерпано политически и не може да състави управленско мнозинство. И в тази ситуация аз реших да връча третия мандат на вашата парламентарна група-да, най-малобройната, но и демонстрирала неведнъж ясни и последователни позиции. С тези думи президентът Румен Радев посрещна представителите на Има такъв народ /ИТН/, за да им връчи третия мандат за съставяне на правителство.

Папката от държавния глава прие Ивайло Вълчев. Преди да я върне, както от формацията вече съобщиха, че ще направят, той се обоснова: Това е най-правилното за България! И от тук нататък нека да решават хората.

Напълно разбираме трудната ситуация, в която Ви поставиха с тези ненужни промени в Конституцията, обърна се към Румер Радев Ивайло Вълчев и припомни, че от ИТН са гласували против измененията, но гласовете им са твърде малко, за да повлияят на крайното решение. Вълчев подчерта, че правителството, което е управлявало през последните 9 месеца е било изключително вредно и затова от ИТН се радват, че тази управленска "агония" приключва.

От ИТН пожелаха на президента „сила и мъдрост“.

След връщането на неизпълнения мандат, президентът Румен Радев  каза: Споделям вашето убеждение, че един от най-големите пороци на отиващото си управление беше драстичното разминаване между думите, изречени преди и по време на изборите, и сглобката, което се получи впоследствие.  Искрено се надявам, че начинът, по който всичко това свършва, ще послужи за урок на всички, че за говоренето на едно по време на изборите и за правенето на точно обратното след тях, винаги се плаща цена.

Държавният глава обяви, че още днес започва среща с всички потенциални министър-председатели. Разговорите той ще води, ако се наложи, и в почивните дни. Заради предстоящите преговори Румен Радев посочи, че е направил сериозни  корекции в програмата си в следващите десет дни и дори е отложил събития в нея, като планирана визита в чужбина, за да мине в ускорен порядък сформирането на служебен кабинет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини