Задържаха двама с дрога в Кърджали при спецоперация

Двама са задържани с наркотици при специализирана операция в Кърджали вчера. Около 9 часа криминалисти от ОДМВР-Кърджали извършили претърсване в жилище, обитавано от 47-годишен, където намерили бяло прахообразно вещество и газов пистолет без документи. При извършен тест субстанцията реагирала на метаамфетамин. Наркотикът и пистолетът са иззети. При направена справка е било установено, че газовото оръжие не е регистрирано. Около 15,30 часа в Кърджали полицаи проверили 27-годишен и открили у него пакетче със суха листна маса, която при тест реагирала на канабис. Дрогата е иззета. Двамата притежатели на наркотици са били задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по случаите продължават сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и разследващи полицаи.

За кражба от частен дом в село Мост 20-годишен е задържан в РУ-Кърджали вчера. По първоначални данни мъжът разбил прозорец на жилището на възрастен човек в селото и откраднал малка сума пари. Престъплението било извършено в новогодишната нощ. Изяснява се съпричастността на задържания и към извършен грабеж в Кърджали. Образувано е досъдебно производство.

Проверка за повреда и унищожаване на чуждо имущество е започната в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. По първоначални данни в края на миналата година 51-годишен водач противозаконно повредил скоба. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини