Структурата на ДПС в Кърджали отбеляза 33 години от учредяването си

„ДПС - Кърджали има специално и символично място в географията и в политиката на България. Само ако погледнем последните изборни резултати, не знам дали има друга област в страната, където някоя партия на областно ниво да е спечелила с над 70 % от изборните резултати. ДПС - Кърджали са изборните специалисти в изборната география“. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на тържественото честване по повод  33-ата годишнина от създаването на Oбластната структура на Движението за права и свободи в Кърджали - най-голямата организация на партията в страната. Той предаде на кърджалийската структура специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Активът на ДПС-Кърджали се събра в неделя вечер в комплекс „Арпезос“, за да отпразнува със специално тържество 33-ата годишнина от основаването на областната структура. Празничното събитие, организирано от Областния съвет на ДПС, уважиха още учредители на партията в областта, репресирани и политзатворници, зам.- председателите на ДПС д-р инж. Хасан Азис и Ахмед Ахмедов, председателят на Младежко ДПС и народен представител от Хасково Сезгин Мехмед, зам.- председателите на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил и Танзер Юсеинов, народните представители от кърджалийския многомандатен район Мукаддес Налбант, Адлен Шевкед, Байрам Байрам, инж. Павлин Кръстев, Хайри Садъков, Анджей Джандев, и двамата от Смолян, Ертен Анисова (Добрич), Елхан Кълков (Благоевград), Хатидже Георгиева (Сливен), областният председател на ДПС в Хасково Мехмед Атаман, кметът на община Минерални бани – Мюмюн Искендер, кметът на община Стамболово – Аднан Йълдъз, кметът на община Маджарово – Ерджан Юсуф. Тук бяха още депутати от предишни мандати на Народното събрание, кметове на общини от областта, ръководствата на 7-те общински структури на ДПС, представители на Женските и на Младежките общински структури на ДПС, председатели на Общински съвети от областта, кметове на населени места, членове и симпатизанти на партията. Празничното събитие уважиха още районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, бившият главен мюфтия Фикри Сали.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомни исторически факти от 70-те години на миналия век до 1989 г., довели до създаването на Партията. „През 1990 г. когато всички световни анализатори оценяваха България като най-рисковата държава на Балканите от междуетнически конфликт, при учредяването на ДПС нашият почетен председател каза: „Не на реваншизма!“. И след 33 години България в световен план е известна с един огромен политически продукт, наречен български етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че ако през 60-те, 70-те и 80-те години  по време на съпротивата хората са платили за тяхната чест и достойнство с цената на живота си, с цената на свободата и здравето си, ако по този начин стигнахме до 1990-ата година да учредим Движението за права и свободи, и днес след 33 години демокрация в България, ние от ДПС, като честваме нашият рожден ден, няма как да не кажем, че ДПС ще пребъде, защото 33 години ДПС прави политика със своите младежи и залага на бъдещето. Тук пред учредителите на партията можем да кажем, че имаме достойни, образовани, знаещи и можещи младежи, които достойно могат да продължат делото, което завещахте Вие, достойно да продължат заветите с философията на заедността, завещани ни от Почетния ни председател д-р Ахмед Доган“,  отбеляза Мустафа Карадайъ.

Зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис започна своето приветствие пред актива на партията с благодарност към първо учредителя и създателя на ДПС - почетният председател д-р Ахмед Доган. „Ако на една политическа партия учредителите не се приемат като продължители тази политическа партия няма настояще и бъдеще. Ако една политическа партия няма до себе си поколения партийци участващи в политическия живот на страната - тя няма бъдеще. И тук се крие тайната за 33 години успех на ДПС!  И всичко това дължим на визионерството на Почетния ни председател д-р Ахмед Доган, на продължителите на идеята ДПС и на председателя ни Мустафа Карадайъ. Осми януари за нас е празник, празнуваме създаването на ДПС - Кърджали“, заяви д-р инж. Хасан Азис. Той отбеляза, че Кърджалийската организация през тези 33 години заслужава всичко, което е постигнала - успехите си, отговорността и развитието на региона и България. „Доказали сме, че ДПС 33 години гради, развива и пази демокрацията в България!“, заяви д-р инж. Хасан Азис.

От името на целия Областен съвет и от името на цялата организация Областният председател на ДПС Ресми Мурад изказа благодарност на почетния председател на ДПС  - д-р Ахмед Доган, всички репресирани, учредители на партията, които са се борили за права и свободи, достойнство, вяра и религия, име и език. „Нашата партия, водена от председателя Мустафа Карадайъ през последните години се доказа, че умее да се бори за правата, свободите и за всичко, което е нужно за един български гражданин“, заяви Ресми Мурад. Той подчерта, че през последните две години всички заедно са преминали през изпитанието на четири избори за Народно събрание и един избор за Президент. „Искам да изкажа моята благодарност и признателност към председателя на партията Мустафа Карадайъ, че на изборите през ноември 2021 г. той пое ангажимента и отговорността да бъде нашият кандидат за президент. На тези избори Областната организация на ДПС-Кърджали постигна отличен изборен резултат благодарение на нашата кандидат-президентска двойка, нашите кандидати за народни представители, благодарение на общинските председатели на ДПС, Общинските кметове и всички членове и симпатизанти на ДПС в областта“, заяви Ресми Мурад.
Приветствие към присъстващите отправиха още народният представител Мукаддес Налбант, учредителят на ДПС в община Ардино Неджатин Рюстем, бившият депутат във Великото народно събрание и един от създателите на ДПС в община Кирково Хюсеин Карамолла.

По повод 33-ата годишнина от учредяването на ДПС-Кърджали беше получен поздравителен адрес от Атидже Алиева – Вели, евродепутат от ДПС/“Обнови Европа"“.  С едноминутно мълчание беше почетена паметта на всички жертви на т.нар. „Възродителен процес“, покойни учредители на партията, репресирани и политзатворници.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместниците му д-р. инж. Хасан Азис и Ахмед Ахмедов и областният председател на ДПС Ресми Мурад връчиха благодарствени поздравителни плакети  и специални подаръци на учредителите на Областната структура на ДПС в Кърджали. Не липсваше разбира се и голяма празнична торта, която беше разрязана от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, репресирани, учредителите на партията в областта.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    Ново
    0 0
    14:49, 9 яну 2023
    Да живее БКП - то края на 20 и началото на 21 век Д П С
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини