Най-добрата боксьорка на Кърджали Алейна Мехмед става състезателка на Локомотив

Девойката извоюва бронзов медал на Европейското с екипа на „Арда бокс“

Валентина ИВАНОВА

Спортен клуб «Локомотив» - София привлече в своите редици най-добрата състезателка на «Арда бокс» Алейна Мехмед. Документите й за прехвърлянето в столицата са подготвении изпратени на старши треньора Боби Георгиев. Там тя ще се готви при олимпийската шампионка Стойка Петрова, която поема и националнияотбор девойки, заедно с Ангел Ангелов. Това съобщиха за «Нов живот» боксьорката и нейния треньор в «Арда бокс» Стоян Узунов.

Уредени са и взаимоотношенията между двата клуба, съгласно изискванията на Българската федерация по бокс. Едно от тях гласи, че кърджалийският клуб до края на 2023 година ще получава точките от класиранията на Алейна.

Девойката ще продължи образованието си в Спортно училище «Неофит Рилски». Тя е развълнувана от голямата промяна, но заедно с родителите й са решили, че трябва да се възползват от шанса да развие своя талант в големия елитен софийски клуб.

На първото за годината състезание на 7 януари – Държавното първенство на девойки и младежи Алейна вече ще се състезава от «Локомотив»-София.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини