Макрон отговаря на неудобни въпроси

Да си президент, означава понякога да се налага и да отговаряш на неудобни въпроси. Това констатира френският президент Еманюел Макрон по време на интервю за френската телевизионна програма "Папотен", излъчена по телевизия Франс 2. "Папотен" първо начално е бил вестник. Сега изданието е в телевизионен формат и за него работят 53 души от целия аутистичен спектър, припомня "Франс енфо".

В програмата се дава глас на младежи с аутизъм, които задават неудобни въпроси на знаменитости. В миналото на такива интервюта са били подлагани президентите Жак Ширак и Никола Саркози, или актьорът Венсан Касел. Интервюто с Макрон е било заснето през ноември в Париж, но излъчено едва вчера вечерта.

В него Макрон трябваше да отговаря на нетипични за други интервюта въпроси. Първият от тях бе написан на лист, за да може Макрон да го прочете на висок глас и да се проследи реакцията му. Това бе по-скоро констатация, приканваща Макрон да дава обяснения и гласеше: "Той е президент. Той трябва да дава пример, а не да се жени за учителката си". Когато Макрон прочете това, в залата, в която се провеждаше интервюто избухна смях. А президентът се опита шеговито и ловко да се измъкне от ситуацията. "Вижте, тук не става дума за даване на пример или не, разбирате ли? Когато човек е влюбен, изборът не е негов. Това лошо ли е?", заяви той. "Освен това тя не беше наистина моя учителка, тя беше ръководителка на театралния кръжок, а това не е същото", опита се после да се измъкне Макрон, визирайки Брижит, в която той се влюбил още по времето, когато тя била омъжена учителка по литература в неговата гимназия и водела там театрален кръжок. В отговор на това изказване един от интервюиращите се намеси и каза: "Разбира се", а после отбеляза, че Макрон се е измъкнал доста ловко от неудобния въпрос. На което Макрон заяви: "Ти се опитваш да провалиш опита ми да се измъкна".

Последва друг деликатен въпрос към Макрон, а именно "дали има много мангизи?", на което бившият банкер, заяви, че печели по-малко, откакто е президент, но не съобщи точна сума.

Третият неудобен въпрос беше дали Макрон има много приятели, на което той отвърна, че да си президент, не е най-добрата работа, която ти позволява да имаш много приятели.

Макрон не успя да избегне и въпрос за руския президент Владимир Путин и за руската война в Украйна. "Какво мислите за Путин? Дали той започна война заради една страна, която го е провокирала? Веднъж някой ми каза, че някой го е провокирал и после той е поискал да си отмъсти. Признавам си, че Путин ме плаши доста", каза интервюиращият на Макрон, който в миналото проведе двустранни срещи с руския президент. В отговор на което Макрон заяви: "Когато човек се срещне с него, той не е неприятен. Това е парадоксът, разбирате ли?", но после изтъкна несъгласието си с действията на  руския лидер, допълва "Воаси".

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини