Застреляха с пушка домашно куче в Чорбаджийско,собственикът се жалва в полицията

Проверка за противозаконно причинена смърт на гръбначно животно е започната в РУ-Кирково. 54-годишен жител на село Чорбаджийско подал вчера жалба в управлението, че на 22 декември било простреляно с пневматична пушка домашното му куче и независимо от лечението то починало. Група „Криминална полиция“ извършва проверката и издирва извършителя на престъплението.

43-ма ловци са били проверени при съвместна операция на полицаи от РУ-Крумовград и служители на Териториалното поделение на Държавното горско стопанство за редовността на разрешителните за лов и носене на ловно оръжие и спазване на мерките за безопасност. Няма констатирани нарушения.

12 питейни заведения и игрални зали са били проверени на 25 декември при специализирана операция на РУ-Кърджали за опазване на обществения ред и сигурността по време на празниците. Проверени са били и 300 лица в хода на операцията. Петима непълнолетни са били установени след определения час, съставени са актове на родителите по Закона за закрила на детето. По ЗДвП са съставени 6 акта и 9 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини