Акцията за спасяването на Евгения тече с пълна сила! Ученици събират пари за младата майка

Акцията за спасяването на живота на Евгения Николова от Смолян набира все по-голяма сила. Почти във всеки търговски обект в Смолян има поставени кутии за дарения. Поредният пример за съпричастност и доброта дават възпитаниците на  Икономическата гимназия " Карл Маркс" . Ученици, родители и учители се включиха в мероприятието и предлагаха на щандовете си вкусна домашна храна, красиви картички и сувенири. Стоките бяха в изобилие и предлагането беше много по-голямо от търсенето, което доведе до редица интересни промоции и намаления. В крайна сметка всички – и продавачи, и купувачи, бяха доволни и щастливи. Най-голямото удовлетворение дойде след преброяване на събраните средства – 3079,70 лв. С около 1000 лева помогнаха на нуждаещи се ученици и семействата им от гимназията.  Останалите малко над две хиляди лева бяха дарени по сметката Евгения  Николова от град Смолян, съобщиха от гимназията.
Преди това учениците от ОУ "Стою Шишков" събраха сумата от 1117,40 лева в подкрепа на Жени и за пореден път дадоха пример на възрастните.
 
По  Коледа стават чудеса. Екипът на СмолянБГвести призовава всички родопчани, да последват примера на учениците. Нека заедно всички се обединим и дадем шанс на една майка да отгледа четиригодишнот оси момченце. Пълна информация за кампанията може да намерите във ФБ страницата Да помогнем на Дани/ Дани помага на Жени/ .  На 24-ти декември благотворителен базар за Жени организират децата от ППМГ "Васил Левски". Учениците приканват да купите коледен или новогодишен подарък за близките си от тях. Така ще помогнете на Жени. Базарът  се провежда на Стария център в Смолян и ще продължи до 15.00 часа на 24-ти декември. 
Евгения Николова е на 43 години от град Смолян. Тя страда от тежка сърдечна недостатъчност. Налага ѝ се трансплантация на сърце в САЩ. След подкрепа от държавата, Жени е получила необходимата сума, но пътуването и престоя по време на рехабилитацията след операцията извън болницата са непосилни за семейството на Евгения. Възстановяването и престоя там ще траят до 18 месеца след трансплантацията . В това време Евгения сама ще трябва да поеме разходите по настаняването и изхранването за себе си и нейният придружител. За този период допълнителната сума възлиза на стойност 200 000 щатски долара.
Моля ви помогнете на Женя!
Дарителска сметка: BG 87 BPBI 7927 4040 7009 01
BIC: BPBIBGSF
Банка: Юробанк България АД
Титуляр: Евгения Асенова Николова
PayPal: evgenia_indjova@abv.bg
Дарителски кутии има в почти всички търговски обекти в Смолян! Надяваме се търговци от други села и градове в Смолянска област и страната, да се включат в кампанията. Жени, вчера бе изписана от поредния болничен престой, за да прегърне четиригодишното си момченце на Коледа. Болестта обаче я "притиска" и събирането на средства е МНОГО СПЕШНО
 
Анелия Веселинова
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини