Коледно вълшебство на сцената на Дома на културата, възторжени аплодисменти за самодейците

Коледно вълшебство на сцената на Дома на културата зарадва кърджалийци, които дариха с възторжени аплодисменти самодейците. Концертът „Бяла коледа” се превърна в тържество на българските традиции и дух. Залата бе препълнена. Дни преди концерта билетите бяха изчерпани. Кърджалийци очакваха поредният спектакъл с голям интерес и не останаха разочаровани.

В празничната програма участваха талантливите деца  Ирем Моллахасан и Даная Илиева от Школата по изкуства, които са подготвили любими произведения на пиано и цигулка, солистите от Музикалния театър с чаровното присъствие на младите солистки Елица Ламбева и Виктория Димитрова, гост изпълнител е гласовитата Мария Белева, която  изпълни с любов сърцата ни, танцова школа „Ритъм и сърце“ и театрално студио „Усмивка“  ни пренесаха в приказни светове и истории, дойде любим гост за малки и големи…Дядо Коледа. На сцената зазвучаха струните на Детския струнен оркестър, изпълнявайки песента „Замъчи се Божа майка“ по аранжимент на нашия гайгар Васил Анастасов и солистка Надя Димитрова, която печели всички първи места, където отиде на конкурси.Фолклорният ансамбъл и детския танцов състав  направиха разстановка на коледарски танци, обичаи  и наричания и финалната ни песен ще бъде обща, като завършек на нашия спектакъл „БЯЛА КОЛЕДА“

Тази година за нас беше успешна. Година, в която много се трудихме  в репетиционните зали, кабинети, зактити и открити сцени. Всеки един от нашия екип – творчески, технически, помощен персонал допринесе за общия ни успех, за което им благодаря.  Свършихме стойностни неща за последните 11 месеца на отиващата си 2022 година.Това сподели за медиите  директорът на Дома на културата Мариана Ликова. Статистиката показва това в цифри:

-17 представления на Музикалния театър посетени от над 3000 зрители;

-подготвителната група деца балет и народни танци имат над 500 часа усърдие в залата;

-над 100 деца се обучават ежедневно на музикални инструменти, в резултат от труда на всеотдайните преподаватели от ДМШ;

-танцов клуб „Първи на хорото“  са със споделени 1200 часа в кръшни хора и усмивки;

-Представителният фолклорен ансамбъл „Орфей“ достойно се справя с отговорността да съхранява българщината и имиджа на нашата институция в град Кърджали, не само в България, а й в чужбина;

- всички заедно създадохме 7 концерт-спектакли за хиляди хора в залата и онлайн, които ни гледаха на нашата официална фейсбук страница, и с всеки от които вдигахме нивото ни  на професионализъм като колектив.

Така вече цели 70 години Дом на културата е неизчерпаем извор на творчество, идеи и дейности, които превръщат града ни в един от културните центрове на страната,заключи Мариана Ликова.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини