Кметът даде празничен обяд на хората с увреждания в Кърджали

Изображение 1 от 5

    Кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис даде празничен обяд на хората с увреждания в града. Трапезата зарадва 50 души от Съюза на инвалидите на коледно празненство в Кърджали.

       Хората с увреждания бяха поздравени от Нермин Мехмед от Дирекция „Хуманитарни дейности“в Общинска администрация. Тя поднесе извинения на градоначалника,че не може да бъде на празненството ,поради командировка. Нермин Мехмед изрази пожеланията на Хасан Азис за здраве и благополучие на присъстващите. Тя разказа за поредицата от социални проекти, осъществявани от Община Кърджали за хора с увреждания през настоящата година. Посочи, че в момента се работи по два центъра. Хората с здравословни проблеми, могат да ползват услугите им безплатно, което включва помощ от психолог и рехабилитатор.

      Председателят на Регионалната организация на Съюза на инвалидите Шенай Бекир благодари на градоначалника и неговия екип.Тя подчерта, че д-р инж.Хасан Азис винаги се е интересувал какви са проблемите на хората с увреждания в града и е откликвал на нуждите им. Малко са такива кметове в страната, отбеляза Шенай Бекир. Тя благодари също на учениците от 12а клас от СУ“Отец Паисий“ за предоставени пакети с продукти,както и на анонимни майки,направили дарение. Посочи също, че пасти за присъстващите са осигурили Теодора Каракостова и Мариана Ликова от жените социалистки.

      Празнична програма поднесоха децата от 4б клас на СУ"П.Р.Славейков". Те пяха коледни и коледарски песни заедно с класната си ръководителка Виолета Георгиева. Децата поканиха хората с увреждания да им гостуват в училище, където да им изнесат пълния си репертоар.

     Програмата е кратка, но много сладка, посочиха присъстващите.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини