Коледен подарък от „HAPPY DINO“ за учениците от СУ „П.Р.Славейков“

Изображение 1 от 6

    На 14 декември в актовата зала на СУ „П.Р.Славейков“възпитаниците от школата по пиано при Детски център „HAPPY DINO“сдиректор доц. Дора Щерева представиха коледна караоке приказка за учениците от СУ „П.Р.Славейков“.

    В концерта взеха участие Ася Мехмед, Бусе Салим, Диляра Мехмед, ЖанбекМуталибов от Училището за шампиони, а така също Даяна Манолова, Арсен Али, Ирем Джевджет, Еджрин Салим  и петгодишната Дария Боговска. Под ръководството на Светла Дамакова малките пианисти представиха коледни и новогодишни песни на пиано (с караоке) и инструментални пиеси в съпровод с детски музикални инструменти. Детските музикални инструменти, изработени от Светла Дамакова, бяха подарени на учениците от началните класове.

    Още в началото на програмата прозвучаха мелодии, които всяко дете свързва със зимата, празниците и веселите детски игри.„Зимна песничка“ на Христо Недялков в изпълнение на Диляра Мехмед , „Шаро и първият сняг“ на Александър Райчев, представена от Ася Мехмед и „Снежинки“ от малката Дария повдигнаха настроението и препълнената зала запя.

    Друг ритъм внесоха рагтаймът „Снежни топки“ на Фиона Маккардъл, „Снежинките танцуват суинг“ на Максим Рейнал и „Шейната“ на Джон Томпсън, изпълнени от Бусе Салим, Ася Мехмед и ЖанбекМуталибов. А Даяна Манолова с „Танц на китайския дракон“ на Грегор Мискиевич допълни концерта с източен колорит.

    И отново огромна благодарност към директора Милко Багдасарови зам.директора Маргарита Демирева за гостоприемството, за сърдечността и  за невероятната публика.

    Това уникално сътрудничество между СУ „П.Р.Славейков“ и „HAPPY DINO“ще продължи и през следващата година със самостоятелни концерти на изпълнителите от школата по пиано на Светла Дамакова.

    доц.д-р Дора Щерева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини