iPhone 15 ще използват нов тип бутони

Официалните продажби на iPhone 14 стартираха само преди броени седмица. Въпреки това Apple вече работят усилено над новото поколение на смартфоните. През следващата година ни очакват няколко много интересни промени. На първо място iPhone 15 ще използва USB Type-C, заради новите регулации на европейския континент.

Това ще първата версия на iPhone, която се продава в ЕС и не се захранва от Lightning конектора, който от години е част от екосистемата на Apple. Потребителите ще имат достъп до по-мощен процесор и по-добри камери в iPhone 15, но ще могат да си взаимодействат със смартфони по още по-удобен начин. Анализатори от Barclays разкриват стратегически детайли от веригата за доставки.

Teхнологичният гигант си партнира със специалисти на Cirrus Logic, които разработват хаптични таб бутони в смартфоните от нова серия. По този начин ще се премахне нуждата от физически бутони в долната част на рамката. Технологията позволява обратната връзка да не е пряк резултат от физически допир, съобщава SlashGear.

Taктилната информация се пренася с различни нива на чувствителност и вибрации, което замества класическото натискане на бутон. В изявление до инвеститорите Cirrus Logic разкриват, че HPMS сензорите им ще са налични в премиум смартфони, които ще видим през следващата година.

Данните споменават стратегически партньор, без да цитират Apple, но се очаква именно компанията да използва първо хаптичните бутони. Най-вероятно технологията ще се използва в бутоните за звука и изключване преди да намери по-голямо приложение в бъдещите версии на iPhone.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини