Няма украинци по хотелите в Хасковска област. Стартира подпомагането с ваучери

Няма настанени бежанци от Украйна в хотели и къщи за гостите на територията на Хасковска област, показва справката от Областна администрация към 2-ри ноември.

От началото на кризата в Украйна през февруари до момента в областта са били регистрирани 734-ма украински граждани. Част от тях са започнали работа, други вече са напуснали територията на региона и страната, след като са получили бежански статут или временна закрила.

В същото време до 2 ноември на частни адреси, намиращи се на територията на област Хасково, са били регистрирани 284 украински граждани.

От първи ноември стартира и подпомагането за украинските бежанци с ваучери за храна и стоки от първа необходимост. Те се получават на лице и са на стойност 100 лева. Предназначени са обаче само за хора, които имат регистрация за временна закрила.

За помощта се кандидатства в Дирекциите за социално подпомагане по места.

Директорът на социалната служба в Хасково Сийка Гелева обясни, че финансирането за помощта се осигурява по Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Ваучерите са валидни за срок от два месеца от издаването им. На сайта на Социалното министерство са посочени обектите, в които те могат да бъдат използвани.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Стоименов
    2 0
    09:19, 3 ное 2022
    За българите няма помощи, обаче за наглите украинци и за мургавия електорат има...
    Ние в България ли живеем, или някъде другаде?
  • 2
    Fb
    FB
    1 0
    09:52, 3 ное 2022
    То това са нашите ваучери, нали правителството гласува да ги направят от 200 лева отново, пак на 80 лева. Само с тая разлика, че аз работя за тия пари, а той ще вземе моите пари, ей така без нищо ...
    Скапана Държава ( мащеха )
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини