Приказни герои насърчават четенето в хасковски училища

    „Приказна бърканица“ показаха ученици от Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ пред деца от втори клас на ОУ „Св. Климент Охридски“ и СУ „Васил Левски“ в Хасково.

    Инициативата е част от празничните Паскалеви дни, които предшестват патронния празник на гимназията, а целта е да се насърчи четенето сред децата. Ученичките Калина Стоева от 10б клас и Наталия Делчева от 12б клас, специалност „Организация на хотелиерството“, представиха приказките „Дядо вади ряпа“, „Бърканица в приказките“ и част от книгата „Пипи Дългото чорапче“.

    Освен възпитанички на Гимназията по туризъм, момичетата посещават и Театралната школа към Младежки център в града. С бурни аплодисменти второкласниците посрещнаха любимите си приказни герои, участваха във „ваденето на ряпата“ и споделиха своите емоции от четенето на книги. С несдържана радост всяко дете искаше да разкаже за своята любима книга, а някои дори показаха своите ръчно изработени книжки с авторски приказки.

    Магията на четенето сближава хората по неповторим начин и затова приказните герои обещаха на своите малки приятели в скоро време отново да ги посетят.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини