Педагози от „Славейков“ с поетична вечер в памет на колегата им Катя Кирчева

    .Представиха стихосбирка с нейни творби

    Преподаватели от СУ „П.Р.Славейков“ организираха поетична вечер с творчеството на своята колежка Катя Кирчева, учител по музика, като с този жест те отбелязаха годишнина от кончината ѝ.

    Катя Кирчева бе дългогодишен педагог в училището за шампиони. Според колегите ѝ тя винаги е била дейна, пълна с оригинални идеи, човек с гражданска позиция, с весел характер и добро сърце, готова да помага на нуждаещи се. Учители и ученици добре помнят прекрасните ѝ изпълнения на български и руски песни на китара. Неведнъж е организирала и вечери на руската песен, изкуство и култура. Нейна е заслугата в училището да бъдат сформирани паралелки с профил „Руски език“. Катя Кирчева бе отдадена и на поезията, като посвети много стихове на приятели, отишли си без време от този свят. Тя почина внезапно на 23 октомври 2021 г. едва на 59 години, като остави след себе много хубави спомени у всички, които я познаваха.

    По време на литературната вечер бе представена стихосбирка с нейни стихове, озаглавена „Като песен недопята“, за съжаление издадена посмъртно. Поетичният сборник е съставен от Божидара Ангелова, която е събрала в него 29 стихотворения, писани от Кирчева през последните месеци от живота ѝ. Книгата се издава от училището за шампиони и се разпространява с благотворителна цел.

    На поетическата вечер, в топла приятелска атмосфера, освен преподаватели, присъстваха също приятели, съмишленици, колеги по перо и дъщеря ѝ Виктория Абарова. Всички те с вълнение разказаха свои впечатления и преживявания от общуването си с Кирчева, четоха от стиховете ѝ, разгледаха снимки, както и видеа с нейни музикални изпълнения. Спомени сподели и директорът Милко Багдасаров. И макар поводът да бе тъжен, не липсваха и усмивки, защото присъстващите помнеха добре нейни закачки, шеги и ситуации, будещи искрен смях в напрегнатото им ежедневие. Тази поетична вечер бе акт на уважение на един достоен човек, колега и приятел, убедени са присъстващите на събитието, които закупиха стихосбирки за спомен, а и за да помогнат на нуждаещи се.

    Теодора ТЕНЕВА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини