Зеленски: Русия унищожи 30% от електроцентралите в Украйна за една седмица

"Още един вид руски терористични атаки - насочени към енергийна и критична инфраструктура. От 10 октомври досега около 30 процента от украинските електроцентрали са унищожени, което предизвика сериозни сривове на електрозахранването в цялата страна", написа Зеленски в "Туитър". "Не остава място за преговори режима на Путин", заключава той.

От канцеларията на президента подчертаха, че ако руските окупатори продължат да нанасят удари по обекти на енергийната инфраструктура, в Украйна са възможни постоянни прекъсвания на електрозахранването.

"Чакат ни трудни времена в близко бъдеще, така че всички трябва да се подготвим, първо, да пестим електроенергия, и второ, възможни са спирания на тока, ако стачките продължат. Ние разбираме, че руснаците имат такава цел - да сплашат населението, лишено от електрозахранване, от вода и от топлоснабдяване през зимата, така че цялото население трябва да се подготви за една наистина тежка зима", допълват от ОП.

В същото време казаха, че сега критичната ситуация продължава в цялата страна, а регионите зависят един от друг.

"Един регион зависи от друг. Трябва да се подготвим в цялата страна за това, че може да има прекъсвания както на електрозахранването, така и на водоснабдяването и топлоснабдяването", предупреждават от кабинета на президента.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини