Две бързи производства срещу пияни шофьори

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Момчилград и Ардино за управление на автомобили след употреба на алкохол. На 14 октомври около 21 часа в Джебел полицейски служители проверили 51-годишен, който се придвижвал с „Рено“. Направеният тест за алкохол отчел 3,43 промила. Водачът отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа. На 14 октомври около 16,30 часа в Ардино бил проверен 36-годишен водач на „БМВ“. Тестът за алкохол отчел 2,01 промила. Отказана била кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Ардино.

 703 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализирана операция в областта с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движение, контрол за нарушаване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества. 209 са констатираните нарушения, за които са съставени 18 акта, 156 фиша и са били заснети 35 клипа за превишена скорост.

36 ловци са били проверени на 15 октомври при съвместна операция на РУ-Момчилград и служители на Държавното горско стопанство за редовността на разрешенията за лов и носене на ловно оръжие, спазване на мерките за безопасност. Няма констатирани нарушения.

След публикации в медии служители на Пътна полиция са издирили водач, шофирал по алеите на парк „Арпезос-север“ в Кърджали. На 59-годишния водач на лек автомобил „Ауди“ е съставен акт по чл.15, ал.7 от ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини