Украински експерт за версиите за взрива на Кримския мост. И всичките са шамар за ФСБ

Не е имало ракетен удар по построения от Русия Кримски мост, казва военният експерт Александър Коваленко пред УНИАН.

Той посочва, че останалите три версии могат да бъдат правдоподобни.

"Най-актуалната сега (версия за взрива на Кримския мост – ред.) е камион с експлозиви, това е поставянетоо на експлозиви под един от стълбовете, точно до срутените участъци, и някакъв вид плавателен съд , например, лодка, която е била натоварена със съответното количество експлозиви. Всички тези версии имат право на живот", казва той.

"Не е имало ракетен удар. Имаше един от тези видове влияния. Въпреки че има, разбира се, редица други версии, напълно конспиративни...", добави Коваленко.

Той посочва, че която и от трите версии да се потвърди, това е шамар за ФСБ. Именно поделение на ФСБ контролира преминаването по моста. Граничната морска служба, която патрулира водите около моста и следи преминаването на плавателни съдове, също е поделение на ФСБ.

Експертът посочва, че каквото и да се е случило, то е в полза на Украйна. Но Генералния щаб на БСУ не е поел отговорност за взрива, както и за много други инциденти в руския тил, затова той не може да коментира дали взрива е план на украинските служби.

Версията с ракетен удар не може да бъде разглеждана, защото Украйна няма ракети, които да достигнат Кримския мост. Засега, допълва Коваленко. Това скоро може да се промени - може Западът да реши да даде такива ракети на Украйна, а може контранастъплението на ВСУ да напредне и мостът да стане достъпен от новоосвободени територии. Експертът не крие колко би искал Украйна да прекъсне руските доставки по Кримския мост.

Дошло е време да окaзваме влияние на дълбокия тил, счита Коваленко, като посочва, че за това ще e нужнo оперативно-тактическо въоръжение, като американските ATACMS, които достигат до 300 км.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини