Верижна катастрофа пред пешеходна пътека в Кърджали

Верижна катастрофа с три автомобила вследствие на нарушена дистанция е станала около 16,30 часа вчера в Кърджали. Няма пострадали. 30-годишен водач на „Шкода“ блъснал спрял пред него лек автомобил „Мазда“, който се задвижил и ударил спрял пред него за отдаване на предимство на пешеходци автомобил „Рено“. Тестовете на водачите за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено при специализирана операция на РУ-Кирково. В района на село Лозенградци за проверка бил спрян лек автомобил „Дачия“, управляван от 47-годишна. При направена справка станало ясно, че  колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая е започната проверка в РУ-Кирково с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград за управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотични вещества. Около 10 часа вчера в областния град бил спрян „Опел“ с 31-годишен водач. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Около 21,40 часа полицейски служители извършили проверка в Момчилград на лек автомобил „Ауди“, с който се придвижвал 50-годишен. Тестът за алкохол на водача с техническо средство отчел 1,52 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Двамата водачи са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Работата по случаите продължават разследващи полицаи.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини