Георги Георгиев, депутатът на родолюбците от Кърджалийско

Георги Георгиев е депутатът на „Възраждане“ от Кърджалийско. Той направи пробив в Бастиона на Сокола и представлява родолюбиво настроените избиратели от Девети кърджалийски многомандатен избирателен район в 47-то Народно събрание. Сега повторно е водач на листа на  „Възраждане“ в 9 МИР.


По време на мандата си в парламента като избраник на жителите на Кърджали и областта той прояви сериозна активност. Още в началото на работата на 47 Народно събрание той направи предложение свързано с доходите на личните асистенти на хората с увреждания. Благодарение на това личните асистенти имаха възможност да вземат в пълен размер възнагражденията си.Внася предложение за промени в Кодекса на труда за да отпаднат дискриминационни ограничения и всички работещи родители да могат да вземат  допълнително дни отпуск, за това, че отглеждат деца.Предложението е отхвърлено от ПП "Продължаваме промяната" и партиите на статуквото. В пленарна зала отправя питане към Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) във връзка с изграждането на обходния път на Кърджали. Според Георгиев има проект, който вече 10 години не се реализира.

  Изграждането на обходния път на Кърджали за него се превръща в кауза. Тя е приоритета му като водач на листата на „Възраждане“ в 9МИР. Според него пътната инфраструктура в област Кърджали е най-лошата в страната. Само 33% от шосетата в областта са в задоволително състояние при 41% средно за страната. Той изразява съжаление, че коалиционното правителство „Петков“ не е взело на сериозно проблема.

Приоритетен е и проблемът за доходите на жителите на областта. Те са на дъното в класацията в страната. Като бивш синдикалист приема това като лична кауза и борба.

Георги Георгиев ще продължи работата си и в областта на социалната политика и достъпа на хора с увреждания до социални услуги. Един от проблемите е недостига на социални асистенти и лекари.

  Обвързан съм тясно с Кърджали. Съпругата ми е от тук, а двете ми деца са наполовина кърджалийци, споделя Георги Георгиев за Кърджали бг вести.

 Георги Георгиев е роден на 13 юли 1979 г. в Хасково. Завършва Техникум по автоматизация и механизация на селското стопанство. Получава бакалавърска степен в Химико-технологичен и металургичен университет в София. Там завършва и магистратура. Има специализация в Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“.16 години работи в тежката химия, в цех за производство на амоняк. Производството е най-тежко в химическата промишленост. Опасява се, че при спирането на доставки на газ за тежката химия тя ще бъде унищожена като промишленост в страната.

 Първият му интерес към политиката датира от преди 15 години но е краткотраен. През 2018 г. Разбира за съществуването на „Възраждане“. Присъединява се през 2019 г. От 2019 до 2021 г. е председател на партийната структура в родния си град. През ноември е избран за народен представител в 9МИР. Оттегля се от ръководния пост в  структурата, сега е редови член на политическата организация.

Георги Георгиев е твърдо убеден, че „Възраждане“ ще бъде изненадата на предстоящите избори и приносът на Кърджалийска област ще е значителен.

Георги Кулов

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Още новини

Последни новини