Ротари клуб Кърджали с парично дарение за бедстващите в Карловско

    Членовете на Ротари клуб Кърджали подготвиха значимо парично дарение за бедстващите жители на пострадалите от наводнения села в Карловско.  По традиция сумата не се оповестява пред медиите.  Средствата ще бъдат приведени на Ротари клуб Карлово,  който е проучил нуждите на пострадалите.

     Дарените от нас средства ще се насочат към закупуване на нова битова техника.  Приоритет ще има набавянето на хладилници, тъй като постъпват много дарени хранителни продукти, които не могат да се съхраняват. Това сподели за медиите президентът на Ротари клуб Кърджали Невин Караджа.

      Събирането на средства за бедстващите от Карловско от ротарианците е една от първите инициативи на президента Невин Караджа и новия борд на клуба, които бяха избрани за новата ротарианска година.

    Един от приоритетите на новото ръководство е солидарността.

    Невин Караджа прикани ротарианците от клуба заедно през тази ротарианска година да преоткрият Ротари, да преоткрият приятелството.

      Дарителската акция на Ротари клуб Кърджали е поредната значима инициатива на членовете му. Ще припомним,че през годините работиха по много социалнозначими проекти,сред които в международно партньорство, ротарианците осигуриха два ковьоза за МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, както и униформи за мажоретния състав в СУ”Отец Паисий”. Съвместно с Община Кърджали бе възстановена скулптурата на Орфей и концертната зала на ОДК.Бе изграден полигон за обучение за безопасност на движение за ученици.За средношколците- отличниците в общината се осигуряват годишни парични награди.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини