"Тук не е Москва": Протест срещу преговори с "Газпром" пред МС

Със скандирания като "Тук не е Москва" и "Оставка" премина протестът пред сградата на Министерския съвет в столицата. Стотици се събраха снощи там с искания за оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов и за гаранции от служебния кабинет, че "няма да подновява доставките и няма да сключва нов договор за доставка на газ с терористите от Газпром".

Демонстрацията бе организирана от сдружението "Боец". Засилено бе полицейското присъствие, но не се съобщава за сериозни инциденти.

Активисти на гражданското движение опънаха палатки и шатри, за да блокират до сряда вечерта централния вход на Министерския съвет на бул. "Дондуков" 1.

"Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя господар от Кремъл за даваните обещания и поетите задачи, но ние няма да позволим да ни сложат отново примката на "Газпром"! Ние господари нямаме и с терористи не преговаряме! И не плащаме на терористи, без значение каква е цената" - заяви лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

"Газпром" не е търговска компания. Това е оръжие в ръцете на Путин срещу Украйна и демократичния свят, система за рекет, за манипулация, изнудване, шантаж и по никакъв начин България не трябва да се връща в този режим на зависимост. Има достатъчно други възможности и алтернативи за реална диверсификация, които обаче умишлено се саботират от служебния кабинет и след като три седмици протестирахме и не бяхме чути, обявяваме денонощна блокада на централния вход на Министерския съвет", заявиха организаторите.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини