Силно представяне на младите тенисисти на СКТМ „Юнак“ – Ардино на Балканиадата в Босна и Херцеговина

Младите таланти на СКТМ „Юнак“ – Ардино Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу отново станаха гордост за България на Балканиадата за мъже и жени, която се провежда в Босна и Херцеговина. Цветелина Георгиева достигна до четвъртфиналните срещи, където загуби от световноизвестната румънска тенисистка Ирина Чубану. Това съобщи личният треньор на двете състезателки Бейхан Емин. Той подчерта, че в другите две дисциплини Цветелина също е достигнала до четвъртфиналите -  на двойки заедно със съотборничката си Сиделя Мутлу и на смесени двойки с партньора си Денислав Коджабашев. „Другата ни състезателка Сиделя Мутлу също се представи достойно, като се класира в основната схема, където загуби след оспорван мач от опитната и класна състезателка на Гърция – Цекура Димитра“, уточни Бейхан Емин.

В Балканиадата участваха състезатели от Турция, Сърбия, Гърция, Косово, Албания, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора и Италия.

„Доволен съм от силното представяне на Цветелина и Сиделя. Надявам се на престижния международен турнир по тенис на маса „Асарел Оупън 2022“ пред родна публика да се представят достойно. Състезанието ще се проведе от 30 август до 4 септември в Панагюрище в  „Арена Асарел", където ще вземат участие едни от най-добрите тенисисти в света“, заяви Бейхан Емин.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини