Юмер и Мердие Хасанови от Широко поле отпразнуваха 70 години съвместен семеен живот

Юмер и Мердие Хасанови от кърджалийското село Широко поле отбелязаха 70 години съвместен семеен живот. За да отпразнуват своята юбилейна сватба, дядо Юмер и баба Мердие събраха през уикенда на семейно тържество край язовир „Студен кладенец“ свои роднини и приятели от близко и далеч. На празничната трапеза до родителите си седнаха двамата им синове Ридван и Хасан, дъщеря им Фердие, снахи, внуци и правнуци.

Темелите на голямото начало на семейния живот на дядо Юмер и баба Мердие започва през далечната 1952 година. Тогава 92-годишният дядо Юмер е на 22 години, току що завърнал се от военната си служба, а 88-годишната баба Мердие е само на 18 години.

Дядо Юмер е роден през 1930 година в село Сватбаре. На 18-годишна възраст е назначен за учител в основното училище в Широко поле. Запознава се с баба Мердие и през пролетта на 1952 година слагат началото на съвместния им живот. Въпреки, че е добър педагог, дядо Юмер оставя учителската професия и започва да работи като ветеринарен техник в местната служба. Баба Мердие десетилетия е била тютюнопроизводителка.

Всички отправиха сърдечните си пожелания към дядо Юмер и баба Мердие да са най-вече здрави и щастливи и да ги поканят отново на 75-годишнината от брака им.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини