Румен Петков къса с Корнелия Нинова, АБВ ще подкрепи партията на Стефан Янев

АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с „БСП за България“. За предстоящия парламентарен вот на 2 октомври партията ще даде подкрепата си за коалицията, водена от Стефан Янев, "Български възход", съобщи пред медиите председателят на АБВ Румен Петков.

В коалицията „БСП за България“ АБВ беше представвена в 46 и 47 Народно събрание от зам.-председателя Владимир Маринов.

Сред различията между двете формации Петков посочи отношението към "деинституционализацията на държавата", където ярък пример бил министърът на културата в кабинета на Кирил Петков. "За всеки нормален български гражданин трябва да е ясно, че който гласува за Кирил и Асен, получава Наско (бившият министър на културата Атанас Атанасов)", каза Петков.

Политическата програма, която е обсъдена и приета от ПП, ДБ и БСП, също е сред причините за невъзможност за съвместна работа между „БСП за България“ и ПП АБВ. 

През 2016 г. АБВ и партията на Владимир Путин “Единна Русия” бе подписана съвместна декларация за взаимодействие между двете партии. Румен Петков открито заема страната на Русия във войната с Украйна, защитаваше посланичката на Русия Елеонора Митрофанова, която се опитваше да рекетира правителството при изгонване на руските дипломати за чиято шпионска служба имаше доказателства. Петков разпространява и руска дезинформация.  

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Карамбол
    5 -1
    22:48, 18 авг 2022
    Пикаещия във фонтани ще подкрепи изявления русофил Янев! Нищо ново под родното слънце! Преди време подкрепяше боко Борисов когато се слугуваше на руските интереси. И се разведе с герберите щото американците скръцнаха със зъби на бойко и се гушна тоя плевенчанин с кака си кури! Обаче каката е мъжка а тоя пуяк е хермафродит!
    И нито газ нито стабилност ще ни докарат тези про руски партии! !!
    Ще ни управлява още дълго време Радев със служебни правителства, докато половината ни население се спомине през следващата зима.
    Бог да пази България!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини