Зеленски: Русия е хвърлила око на "обширна зона от Варшава до София"

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Европейския съюз да признае неговата страна за свой кандидат-член и предупреди, че териториалните амбиции на Русия се простират от Варшава до София, предаде Ройтерс.

В реч по видеовръзка пред двете камари на чешкия парламент вчера той каза, че е необходимо ЕС да наложи допълнителни санкции срещу Русия заради нападението ѝ срещу Украйна, започнало на 24 февруари. "Русия не се интересува само от нашите (градове) Мариупол, Северодонецк, Харков и Киев. Не, нейните амбиции са насочени към обширна зона от Варшава до София", каза той. "Както е било в миналото, руското нашествие в Украйна е първата стъпка, необходима на руското ръководство, за да си отвори пътя към други страни, към завладяването на други народи", констатира украинският президент.

Според него чешкият народ - след нацистката окупация през Втората световна война и десетилетията съветско господство след това -  добре знае как приключват компромисите и какво произтича от отстъпките пред тиранията. "Човекът, който иска всичко, няма да се спре, вземайки само част от исканото", заключи Володимир Зеленски.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    Мак
    4 -2
    22:05, 16 юни 2022
    Наркоман !
  • 2
    Ва
    Ваньо
    1 -1
    08:57, 17 юни 2022
    За чемер и е на русия българия , тази мизерия ! Малко глад има там , сега и още ц***** на главата им.
    • Га
      Ганьо
      0 -1
      15:14, 17 юни 2022
      Имаме много перални и жито, затова.
Последни новини