Невин Караджа е новият президент на Ротари клуб Кърджали

    Невин Караджа е новият президент на Ротари клуб Кърджали. На състоялата се ротация, тя пое функциите от досегашният президент Мухаррем Хълми Али. Мандатът на Невин Караджа започва да тече от 1 юли, когато стартира новата ротарианска година. Невин Караджа ще ръководи клуба в продължение на една година, както предвижда Конституцията на Ротари.

      Гости на церемонията бяха кметът на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис, известните ротарианци и приятели на Кърджали братя Шабан и Исмаил  Родоплу от Бурса, както и президентът на Ротари клуб Момчилград Айтен Сабри.

      Досегашният президент Мухаррем Хълми Али направи кратка ретроспекция на изтеклия мандат. Той подчерта,че ротарианската година е преминала в трудни условия за страната ни от пандемия към война на границата ни. Бе чест да работя с клуба, да си помагаме, подчерта Мухаррем Али.Той скромно премълча големите си заслуги за реализирането съвместно с Община Кърджали на полигона за безопасност на движението за ученици в двора на училище „Св.Климент Охридски”. Според пастпрезидентът Валентин Гогев, който инициира проекта през своя мандат, заслугата на Мухаррем Али е решаваща.

      Мухаррем Али награди с грамоти, ротарианците с които е работил в тясно сътрудничество през мандата си: Айтен Сабри, Альоша Синабов, Валентин Гогев.

      Мухаррем Али връчи президентската огърлица на Невин Караджа.

      В краткото си слово Невин Караджа благодари за оказаното доверие и посочи, че съзнава, че поема голяма отговорност и очаква подкрепа и съпричастност. Тя подчерта приноса на пастпрезидентите, клубните офицери, на всички приятели, издигали през годините авторитета на Ротари клуб Кърджали.

      Тя прикани ротарианците всички заедно през следващата ротарианска година да преоткрият Ротари, да преоткрият приятелството.

      Невин Караджа изложи приоритетите за мандата си:

      1.Здравословно хранене при деца и подрастващи, като превенция на затлъстяването и наднорменото тегло и последствията от него

      2.Информационна кампания и включване на родителите в превенция на употреба и злоупотреба с наркотични вещества и рисково поведение/хазарт,интернет зависимости и др./

      3.Превенция на социално-значими заболявания.

      Новият президент обяви и състава на новия борд, с който ще ръководи клуба: вицепрезидент Альоша Синабов и членове-Сибел Кяшиф; Ирина Матева; Юмер Юсеин и Валентин Гогев.

      Тя изрази желание клубът да изпълни със съдържание слогана на настъпващата ротарианска година”Преоткрий Ротари”.

      По време на ротацията бяха отличени и млади ротарианци от Ротаракт и Интеракт клубовете в Кърджали. Бе подчертано,че през последната година те са получили много награди и признание за инициативите си. Грамоти връчи Айтен Сабри.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Др
      Другото Хасан
      1 0
      22:43, 11 юни 2022
      Ма това е жената кмета Хасан, ба. И там ли с връзки или ротаруто се продаде на адаша.
    • 2
      Ре
      РЕАЛИСТ
      0 0
      07:47, 13 юни 2022
      Тази измислена седянка.тези наистина се вживяват,че са включени в някакво висше общество за подбрани хора.наистина е така но за комплексари,кариеристи и с боли амбиции.някои от тях с това си въобразяват че изкупуват грехове и т.н.

    Още новини

    Последни новини