220 рисунки, 27 награди и втора стипендия "Джими" за VIII-я Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри"

Истински празник на изобразителното изкуство сътвориха днес в ОДК участниците в VIII-я Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", в памет на кърджалийския художник и почетен гражданин на града Джемал Емурлов – Джими.

Конкурсът се организира от Община Кърджали и Общински детски комплекс с подкрепата на Регионалното управление на образованието и СУ “Вл.Димитров – Майстора“.

Целта на конкурса е да популяризира творчеството на художника Джемал Емурлов – Джими, да открива и популяризира детските таланти в областта на изобразителното изкуство, да предоставя възможности за творческа изява и да стимулира и развива детското въображение и индивидуалност.

Тази година в конкурса „Родопски багри“ участваха 220 рисунки от 18 училища и школи от 10 населени места от областта.

Бяха връчени 7 специални награди - на Кмета на община Кърджали, на ОДК, на РУО, на семейството но Джемал Емурлов, на СУ "Вл.Димитров - Майстора" и две специални награди на Арт галерия "Дар". Връчиха се и награди за първо, второ, трето място и поощрения в три възрастови групи, които са осигурени от община Кърджали.

На откриването на изложбата, директорът на ОДК Златка Пеньова обяви от името на инициативна група "Приятели на Джими", че за втора поредна година ще се връчи стипендия на изявен абитуриент, който е приет във висше учебно заведение с насоченост в сферата на изкуствата. Неговото име ще стане известно през месец септември. Първият носител на стипендия "Джими" е Миглена Каменова, възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК, която е студентка в Пловдивския университет специалност "Дизайн и печатна комуникация".

Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини