Полицаи на крак, след издирване откриха загубило с в гората дете

Полицаи и пожарникари от Ардино са успели да намерят изгубило се в гората 13-годишно момче в среднощна операция. Спасителната акция продължила около 3 часа и детето било намерено невредимо около 1 часа тази нощ в гориста местност на около 3 км от Ардино. По първоначални данни в следобедните часове вчера момчето тръгнало след баща си, който бил за гъби, но не успяло да го намери. В 21,50 часа малолетният позвънил на тел.112 и съобщил, че се е изгубил в гората. Веднага били организирани сили на РУ-Ардино и РСПБЗН-Ардино за издирване. Шестима полицаи и трима пожарникари започнали претърсване на местността. С подаване на звукови и светлинни сигнали служителите на МВР успели да установят локацията на издирвания и да приключат успешно акцията. Момчето е предадено в добро здравословно състояние на родителите си.

Екип на РСПБЗН-Кърджали загасил запалени отпадъци в контейнер в Кърджали. Сигналът бил подаден снощи в 23,15 часа. Небрежна работа с огън причинил пожара. Няма нанесени щети.

Четири сигнала за паднали клони върху автомобили и на пътното платна са били подадени вчера в следобедните часове в Кърджали. Няма пострадали. Екипи на РСПБЗН-Кърджали са оказали техническа помощ в аварийните ситуации и отстранили падналите клони.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини