Хакнаха пощата Hotmail

Над 10 000 акаунта на пощенската услуга Windows Live Hotmail бяха хакнати, а тяхното съдържание публикувано в Интернет, съобщава BBC News.

Microsoft потвърди пробива и обяви, че въпросните пощи са повече на потребители от Европа. Корпорацията е поискала незабавно премахване на публикуваните акаунти и е започнала разследване, за да установи щетите, нанесени на потребителите на нейната услуга.

Предполага се, че хакерите, пробили пощенските акаунти, са използвали фишингова схема, при която се създават фалшив сайт, изглеждащ досущ като истинския, на който посетителите оставят своите лични данни.

Microsoft твърди, че мошениците не са получили достъп до вътрешна информация на компанията. Сега специалистите правят всичко възможно, за да възстановят пострадалите акаунти на Windows Live Hotmail. Освен това, на потребителите на услугата се препоръчва да променят своите пароли за достъп, както в Windows Live Hotmail, така и в други услуги, които те използват. Известно е, че поне 40% от хората използват една и съща парола за всичките си акаунти в Интернет.

Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини