Audi e-tron все пак ще се произвежда

С чудовищния въртящ момент и страхотния външен вид на Audi R8, изцяло електрическият концептуален модел e-tron, който бе показан тази година по време на автомобилното изложение във Франкфурт, определено развълнува ентусиастите, както и пресата. Сега изглежда, че този интерес директно ще се пренесе на пазара, тъй като е била дадена зелена светлина за производство на проекта. 

Задвижван от комплект от четири електрически мотора, e-tron генерира страховития въртящ момент (направо невъзможен) от 4 495 Нм, както и мощност от 313 к.с. Но доказателство, че този огромен въртящ момент някак си не е съвсем реален (или полезен), е фактът, че ускорението до 100 км/ч отнема 4.8 секунди. Същевременно обаче ускорението от 60 до 120 км/ч отнема само 4.1 секунди. 

Очаква се моделът на Audi да върви с 42.4-киловатчасов пакет батерии, като работещ прототип би трябвало да се появи до 2 години. С едно зареждане би трябвало да могат да бъдат изминати приблизително 250 км. Зареждането на батериите от 230-волтов контакт би трябвало да отнема около 6-8 часа, но при по-високоволтова система за електроснабдяване са възможни до 2.5 часа. Пакетът с батерии тежи 373 кг, което прави общата маса на колата малко над 1 300 кг. Разпределението на масата е в класическия вид за автомобил със средноразположен двигател – 42 % върху предната ос и 58 % върху задната. 

 Изцяло готов за производство модел ще има до три години, което в общи линии означава, че модем да разчитаме да видим Audi e-tron в края на 2012 година. 

Новините бяха представени направо от президента на Audi за Америка, Йохан де Нисшен.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини