Партийният актив на ДПС-Кърджали отбеляза Рамазан Байрам

Изображение 1 от 2

    След двегодишно прекъсване заради пандемията, Областният съвет на ДПС – Кърджали, отново събра партийния активпо повод големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Тържественото събитие се проведе в хотелски комплекс „Арпезос”. Гостите бяха посрещнати от зам.-председателя на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, областния председател на ДПС Ресми Мурад, председателя на Общинската организация на ДПС в Кърджали Лятиф Расим.

    Тържественото отбелязване на свещения празник уважиха вицеконсулът на Република Турция в Пловдив Неджми Озкан, доайенът на кърджалийските депутати Ремзи Осман, бившият народен представител Ердинч Хайрула, основатели на партията в областта, репресирани, кметове на общини, председатели на ОбС на ДПС от областта и на законодателните органи, представители на Младежката организация и Женската структура на Движението, кметове на населени места. Тук бяха още районният мюфтия Басри Еминефенди, бившият главен мюфтия Фикри Сали, бившият  омбудсманХакиф Емин.

    От името на цялото ръководство на ДПС, почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и областното ръководство на ДПС, зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис поздрави присъстващите със свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Той заяви, че тук е екипът и лицето на партията, които са в основата на успехите на ДПС през годините. Тук са хората, благодарение на чиято обща работа са постигнати всички поставени политически задачи през последните години.Пожела им много здраве, успехи и благоденствие.

    „След двегодишно прекъсване заради пандемията, отново сме заедно, за да отбележим свещения празник Рамазан Байрам. Прекарахме пълноценно дните на свещения месец Рамазан. Заедно с нашия председател Мустафа Карадайъ, народните ни представители, кметове на общини от Турция, направихме програми за ифтар-благотворителни вечери, както в Кърджали, така и във всички общини от областта. Благотворителни вечери осъществихме и в Турция заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ,  депутати от ДПС, наши симпатизанти и членове на партията в Истанбул, Бурса, Измир, Коджаели, Чорлу. Празниците са хубави, когато са споделени. Ще бъдем успешни, само ако се справяме с трудностите заедно“, заяви Ресми Мурад. Той предаде на присъстващите сърдечните поздрави на кърджалийските депутати, които поради извънредното заседание на Народното събрание не могат да се включат в мероприятието.

    Приветствие поднесе и Неджми Озкан, вицеконсул на Република Турция в Пловдив.
    „За мен е огромна чест да бъда сред вас на тази традиционна среща по повод свещения празник Рамазан Байрам“, заяви вицеконсулът Озкан. Той предаде на присъстващите топлите поздрави на турския президент Реджеп ТаипЕрдоган, външния министър на Турция МевлютЧавушоглу и генералния консул на Турция в Пловдив КорханКюнгерю.
    Отслужена бе и дуа (молитва) за здраве, берекет и добри пожелания от районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди.

    В рамките на събитието присъстващите се включиха в благотворителната акция за лечението на Фатме Мустафа от Ардино.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини