Философи и историци от ЕГ „Христо Ботев“ жънат заедно успехи в Национален конкурс

Приключи Четвъртиятнационаленученическиконкурспофилософия и история на тема  „Моятаконституция“.Тойсепроведеподпатронажанапроф. АтанасСемов, носителнанаградата „ЖанМоне“ наЕвропейскиясъюз, преподавател в ЮридическияфакултетнаСофийскияуниверситет и съдия в КонституционниясъднаРепубликаБългария.

Конкурсътбе в тривъзрастовигрупикато ученици от ЕГ ‚Христо Ботев“ участваха в най-силната и многобройна от   VIII до XII  клас. Шестима ботевцисесъревноваваха с над осемдесет свои връстници от 24 различни населени места  по темата „Конституциятаправиобществотоилиобществотоправиконституцията“.

Отлично представяне на ЯсеминСадък от 11Г, Елиз Кязим от 11Би Мария Тонева от12Б отреди място на  техните разработки в сборник на Атанас Семов, в който  ще се публикуват двадесетте най – добри есета и ще е с национално разпространение.С висок брой точки са есетата и на ХелинРемзи 12Г, РадославаЙорданова и Екатерина Стоянова от 11А.

Успешната  екипна работа на преподавателите Марина Димова и Диана Георгиева донесе предното признание за възпитаниците на Езиковата гимназия и е отличен пример за междупредметно сътрудничество в училището.

За двете абитуриентки Мария и Хелин успехът е двоен,защото благодарение на отличното им представянете могат да станат студенти в специалности от историческия или от философския факултет, още преди края на последния училище звънец, като им дава предмиство в кандидатстването по конкретниспециалности, сред които политология,психология,национална сигурност и др. Техните разработки бяха обстойно разгледани от журиотуниверситетскипреподаватели, сред които ипроф. МилкоПалангурски, зам.–ректор и преподавател в ИсторическияфакултетнаВеликотърновскияуниверситет.Конкурсът се организира от СУ „Вела Благоева“,Велико Търново.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини