Кметът Хасан Азис се включи в боядисването на великденски яйца с децата от ОДК

Изображение 1 от 5

    500 яйца боядисаха на Велики четвъртък  в ОДК децата от Школата по етнография и краезнание и Детски и младежки парламент в Общински детски комплекс гр.Кърджали. Ръководителка Нели Карабашева разказа на децата за християнската традиция да се шарят яйца за Великден, за символиката на първото боядисано червено яйце и традиционната обредност на празника Възкресение Христово. Спазена бе и традицията с първото боядисано червено яйце да се натъркат челата на всички, за да са здрави през цялата година. Във великденското боядисване на яйца се включи и кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис, който под ръководството на Любомира обагри пъстри великденски яйца, след което заедно с младежите от Детски и младежки парламент оформиха великденски пакети.

    За поредна година Детски и младежки парламент и ОДК Кърджали организират Благотворителната великденска инициатива „Великденска усмивка”. С 300 от боядисаните яйца и дарените козунаци младите хора подготвиха 50 великденски пакета, които днес раздадоха по адреси на самотни възрастни хора и децата настанени в социални домове с пожелание за здраве и благополучие и с надеждата да има повече усмивки  за светлия християнски празник Възкресение Христово.

    Дарители за благотворителната инициатива са фирмите „Яйцепром“,  „Роси“ и „Ерастрой-М“.

    Община Кърджали и Общински детски комплекс  канят всички на Великденски детски празник, в неделя, на 24 април от 11 ч. пред църквата "Св.Георги Победоносец".  Празникът ще започне с благословията на отец Петър.       

     Във великденската програмата ще участват деца от клуб „Театър, творчество, изява“ и ДВГ "До Ре Ми" към ОДК, Детска вокална фолклорна група към СУ „Й.Йовков“ и танцова формация „Тракийска младост“  при НЧ “Родопски фар“ кв.Гледка.

     Всички деца ще могат да се включат и в  конкурс за най-здраво великденско яйце, за който са приготвени 200 пъстри великденски яйца.

    Ето какво написа градоначалника на страницата си във социалната мрежа Фейсбук:

    За поредна година Детски и младежки парламент и Общински детски комплекс Кърджали организират Благотворителна великденска инициатива „Великденска усмивка”.
    500 дарени яйца боядисахме днес, на Велики четвъртък с децата в ОДК.
    Традиционно като дарители се включват фирми от района за производство на яйца и козунаци.
    С по-голямата част от тях младежите ще подготвят великденски пакети, които ще раздават по адреси на самотни възрастни хора и деца от социално слаби семейства с пожелание за здраве и благополучие и с надеждата да има повече усмивки за светлия християнски празник Възкресение Христово. Останалите яйца ще бъдат раздадени на децата на Великденския празник за участие в конкурса за най-здраво яйце.
    Община Кърджали и Общински детски комплекс канят децата и техните родители на Великденски детски празник в неделя от 11.00 ч. в градинката пред църквата „Св.Георги Победоносец“.
    Празникът ще започне с благословията на отец Петър.
    В програмата ще участват деца от клуб „Театър, творчество, изява“ и ДВГ „До Ре Ми“ към ОДК, Детска вокална фолклорна група към СУ „Й.Йовков“ и танцова формация „Тракийска младост“ при НЧ “Родопски фар“ кв.“Гледка“.
    На празника ще се проведе и конкурс за най-здраво великденско яйце.
    Да бъде здраве, мир, благодат и настроение!
    Светли празнични дни!
    Кърджали бг вести
    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини