Надрусан с три вида наркотици бе задържан зад волана в Кърджали

Водач, употребил три вида наркотици, е бил установен в Кърджали. Около 14 часа в града бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 21-годишен. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за кокаин, амфетамин и метаамфетамин. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

 Незаконен превоз на животни е бил засечен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. Около 23,30 часа снощи на КПП „Чилик“ бил спрян за проверка товарен „Мерцедес“, управляван от 34-годишен. Водачът не представил необходимите разрешителни и документи за превозваните три крави и едно теле. Служители от Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт по Закона за ветеринарномедицинското дейност.

Четири нерегистрирани моторни превозни средства са били установени при специализирана операция на територията на областта. Трима водачи в Кърджали и един в Момчилград управлявали автомобили с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случаите се извършват проверки с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 53-годишен с „Фолксваген“ загубил контрол над управлението и се блъснал в ограда на двор на къща и електрическо табло. Произшествието станало в Кърджали около 3 часа вчера. Водачът напуснал мястото на произшествието, бил е издирен няколко часа по-късно. Съставен е акт по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини