Арестуват дрогиран зад волана, друг пък кара пиян

Водач, употребил два наркотика, бил установен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кирково. Около 18 часа в село Кирково на 20 ноември бил проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 22-годишен. Тестът на водача за наркотици отчел положителен резултат за марихуана и амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство. Проверка е започната в РУ-Ардино, след като при тестване на 60-годишен водач пробата отчела 0,85 промила. При направена справка се оказало, че мъжът вече е бил осъждан за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол над 1,2 промила и присъдата е влязла в сила. Работата по случая е с оглед на чл.343б, ал.2 от Наказателния кодекс.

 21-годишен водач пострадал леко при пътно произшествие в района на село Малка Първица. Мъжът се придвижвал с „Мерцедес“, загубил контрол над управлението, блъснал се в еластична ограда и паднал в дере около 2 часа на 20 ноември. Шофьорът напуснал мястото на произшествие, бил издирен около час и половина по-късно. Транспортиран бил до Спешното приемно отделение в Кърджали и след преглед освободен. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Подкова почистил мястото от разлято гориво. 23-годишен с „Мерцедес“ блъснал безнадзорна крава на пътното платно. Произшествието станало около 18 часа на 18 ноември между селата Комунига и Габрово. Собственикът на домашното животно е бил установен. Съставен е акт по ЗДвП.

 12 огнеборци от службата в Кърджали гасили запалени отпадъци на улици вследствие на небрежна работа с огън и комин на жилищна сграда в областния град. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини