В Окръжен съд – Кърджали се проведе „Ден на отворените врати“

Окръжен съд –Кърджали взе участие в информационна кампания „Ден на отворените врати“, която се провежда ежегодно в органите на съдебната власт и цели да се спомогне за повишаване на правната култура на гражданите и изграждане на по-голямо доверие в съдебната система.

През тази година събитието се състоя на 12.04.2022г. в Съдебна палата – Кърджали, където в Зала №2 на Окръжен съд – Кърджали, председателят на съда – Веселина Кашикова, служителят „Връзки с обществеността“ – Христина Русева и съдебният помощник - Петя Петкова посрещнаха ученици от шести клас на Средно училище „Владимир Димитров-Майстора“ – Кърджали, заедно с техните преподаватели.

Веселина Кашикова откри срещата, като поздрави учениците и преподавателите и им представи каква е идеята на информационната кампания „Ден на отворените врати“.

Чрез предварително подготвена мултимедийна презентация, служителя „връзки с обществеността“ Христина Русева представи пред шестокласниците информация за това „кой кой е в съда и в съдебната зала“, „поведението и правилата, които следва да се спазват в съдебната зала“, както и „какви са правата и отговорностите на свидетеля“.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини