Кметът на Ардино се срещна с ръководстватана три изселнически организации в Турция

Изображение 1 от 2

    Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе среща с ръководствата на три изселнически организации в Бурса, Р. Турция. На нея присъстваха Мюмюн Тенекеджи, председател на Сдружението на изселниците от Пловдивския район „Филдер” в Нилюфер, Бурса,

    председателят на Сдружението на момчилградчани в Бурса и Почетен гражданин на Момчилград Хасан Йозтюрки председателят на Сдружението на изселниците от Подунавието и Лудогорието в Бурса Сюлейман Улусой.В срещата участваше и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

    Гостите от Турция са на визита в града под Белите брези в рамките на туристическия поход „Вървим по Балканските стъпки“ с маршрут по вековния път през Дяволският мост  за Латинка – Гълъбово – Вишнево – Баните. Инициатор на похода е Сдружението на изселниците от Пловдивския район „Филдер” в Нилюфер.В него се включи и зам. председателят на Сдружението на Ардинци) в Бурса Олджай Джошкун.

    Кметът инж. Изет Шабан запозна гостите от южната ни съседка с инвестиционната програма на общината, както и с туристическите обекти, които се намират на територията на общината. Той отбеляза, че тази година общинското ръководство има идея да организира среща в Бурса, на която да се съберат изселници от Бурса, с корени от Ардино.

    „През последните две години пандемията от коронавирусне ни позволи да бъдем заедно на традиционната „Ардинска вечер“ в Бурса, организирана от земляческото Сдружение на Ардинци. Трябва данаправим така, че отново да се съберем всички заедно и да покажем, че Ардино наистина е в сърцата ни. Да запазим традицията.Човек не трябва да забравя родния си край. Трябва да градим мостове на сътрудничество, защото ардинчани са хора, които обичат много своя роден край“, заяви инж. Изет Шабан.

    От името на всички членове на трите изселнически организации, председателят на Сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк изрази задоволство от срещата с кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини