Пътни неволи, пет катастрофи през уикенда в областта

Пет са пътните произшествия от 8 април до 10 април в областта с двама леко пострадали. Около 16,30 часа на 8 април в село Глухар при маневра на заден ход 34-годишен водач ударил 79-годишна пешеходка. Жената била прегледана в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободена за домашно лечение. 60-годишен водач на „Сеат“ пострадал, след като на 9 април около 11 часа в село Солище при разминаване блъснал странично „Мерцедес“. След преглед в Спешното отделение в областния град мъжът бил освободен за домашно лечение. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП. Само с материални щети са две катастрофи в Кърджали и една в землището на село Карамфил.

Нерегистрирано моторно превозно средство, управлявано от водач, употребил алкохол, било засечено при проверка в Джебел. На 9 април около 23 часа полицейски служители спрели лек автомобил “Рено“, управляван от 48-годишен. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Водачът е бил тестван за алкохол, техническото средство показало 1,30 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Образувано е бързо производство, водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Водач, управлявал автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в РУ-Момчилград. Около 18 часа на 8 април в село Балабаново полицейски служители спрели лек автомобил „Фолксваген“ с 39-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 1,81 промила. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

863 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта  за периода от 4 април до 10 април с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия и контрол на водачите за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол, наркотични вещества и правоспособност. Констатираните нарушения са 497, от тях 326 са клиповете за превишена скорост. За други нарушения на пътя са били съставени 27 акта и 144 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

  • v
Последни новини