Д-р Магдалена Маринова: Коронавирусът няма да изчезне, ваксинирайте се!

 Коронавирусът няма да изчезне. Той ще продължи да циркулира. Затова призовавам жителите на Кърджали и областта да продължат да се ваксинират. Това трябва да става сега, а не при поредната вълна на пандемията. Това заяви за Кърджали бг вести началника на Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Др Атанас Дафовски” в Кърджали д-р Магдалена Маринова.

  Д-р Маринова изрази безпокойство, че ваксинизационния процес в Кърджали и областта затихва. Не бива да се мисли, че няма опасност, подчертава тя. Докато се открие ефикасно лекарство друго спасение няма. Дори и да има медикаменти за лечение ваксините пак ще останат , като при грипа, смята д-р Маринова.

  Ваксините няма да спрат коронавируса , но могат да предотвратят тежко протичане на заболяването и фатален край. Това сочат преките й наблюдения от двегодишната борба с пандемията. Пациентите с поставени ваксини при заразяване прекарват болестта леко, в домашни условия, посочва тя. Тя даде за пример болести като варицела и детски паралич, където ваксината е единствената преграда пред фаталния край.

  Д-р Маринова също така препоръчва да проявим самосъзнание и въпреки отпадналата извънредна епидемична обстановка, да продължим да носим маски в затворени помещения, където се струпват хора. Така ще предпазим много кърджалийци, смята тя.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини